Alle planlagte byggeprosjekter i Vestland fylke
Nybygg av bru over Sognefjorden, Lavik-Oppedal
Tre alternativer:
flytebru, rørbru eller hengebru. Mulighetsstudien av hengebrua
utføres internt i Statens vegvesen.
Seks firma ble prekvalifisert for utarbeidelse av konseptvalgutvikling av flytebru og rørbru. Alle som var pre-kvalifisert ble invitert til å sendte inn minimum to forslag (flytebru, rørbru, og/eller en kombinasjon)
De seks konsulentgrupperinger som søkte om prekvalifisering var:
Dr. ing A. Aas-Jakobsen AS, underleverandører Johs Holt, COWI, NGI, Skanska,
Tor Vinje, Rolf Øyvind Johansen
Reinertsen/Olav Olsen konsortiet, underleverandører Snøhetta, Arup,
B ergerABAM, Faltinsen, Johansson
Sweco Norge AS, underleverandører Hans-Petter Brathaug AS, Instanes Polar AS,
Anders Bleie
Norconsult AS, underleverandør Haug og Blom-Bakke AS
Multiconsult AS, underleverandører WSP Finland, Barlindhaug Consult AS,
Akvator AS, L2 Arkitekter, Leonhardt, Andrä und Partner Gmbh
LMG Marine AS, underleverandører Marintek, Teknisk Data AS,
S midt & Ingebrigtsen AS, Fondasol
Nybygg av transformatorstasjon og elektrisk ledning fra Samnanger til Fitjar
Bygging og drift av nytt landstraumanlegg frå Samnanger transformatorstasjon til oljefelta NOA og Krafla i Nordsjøen. Tiltaket vedkjem Samanger, Fitjar, Bjørnafjorden, Tysnes, Øygarden og Austevoll kommunar.
Utgangspunktet for nytt landstrømanlegg til NOA og Krafla er Statnetts 420 kV transformatorstasjon i Børdalen i Samnanger, Vestland fylke. Ny transformatorstasjon, jordkabel og luftledning vil berøre Samnanger kommune. I tillegg vil det være behov for å etablere en kompenseringsstasjon på Årskog næringsområde i Fitjar kommune. Fjord- og sjøkabelen fra Samnanger via Årskog til NOA PdQ vil være ca. 223 km lang og passere gjennom sjøområder i Samnanger, Bjørnafjorden, Tysnes, Fitjar og Austevoll kommuner. Fra NOA PdQ legges det en 27 km lang sjøkabel opp til Krafla UPP, slik at fjordog sjøkabelens samlede lengde blir ca. 250 km.
Ny skipstunnel ved Stadlandet
Brutto tverrsnitt på tunellen er bredde 36 meter, høyde 50 meter.
Seilingsbredde er 26,5 meter og seilingshøyde er 33 meter
Nybygg av utslippsfri ammoniakk fabrikk i Skipavika ved Fensfjorden i Gulen kommune
Forslag til planområdet er 1 843 874 m2 og har per i dag tilkomst frå Sandevegen, fv5582. Planområdet omfattar gnr. 79, bnr. 47, 53, 54 samt delar av bnr. 1, 33, 36, 52 og ein mindre del av bnr. 11.
Etablering av eit produksjonsanlegg for grøn ammoniakk. Ammoniakkanlegget består primært av prosessanlegg, røyrgater, tårn og piper, lagringstankar, kompressorstasjon(ar) og hamneanlegg. Sjølve produksjonsanlegget er tredelt og består av eit hydrogenanlegg, eit anlegg for produksjon av nitrogen og eit anlegg for produksjon av ammoniakk.
Nybygg av kraftverk med parallell vannvei i Kvinnherad og Ullensvang kommune
Alt. 1. Mauranger 2 med ett aggregat 1 på 315 MW med inntak i Blådalsvatnet
og tre bekkeinntak. I tillegg kommer Blådal pumpestasjon på 3 MW.
Alt. 2. Trinn 1: Mauranger 2 med ett aggregat 1 på 315 MW med inntak i Blådalsvatnet og tre bekkeinntak. I tillegg kommer Blådal pumpestasjon på 3 MW. Dette tilsvarer Alt. 1, men stasjon og vannvei forberedes, med større utsprengning, for en senere større installasjon, Trinn 2. Trinn 2: Installasjon av aggregat 2 i Mauranger 2 på 315 MW. I tillegg kommer Svartedal pumpestasjon på 40 MW.
Ny- og ombygg av boliger, kontor, flerbrukshall og næring m.m. på verftstomt i Laksevåg
Total utbygging på området er planlagt:
Langs Kringsjåveien og Vågsgaten: Nye bygg med sokkeletasje på 7000 m2 som egner seg godt til produksjons- eller lagerlokale. Tre kontor-/næringsbygg i 5-6 etasjer bygges på toppen. De tre byggene er totalt på ca 30 000 m2.
Mot Vågsgaten (i nord): Tre kontor-/næringsbygg med totalt ca. 19 000 m2 næringsareal. Et fleksibelt bygg (kafé, kantine, velferdstilbud) på ca. 1000 m2 kommer i tillegg.
Smien ytterst på kaien erstattes med et nytt næringsbygg i 3 etasjer på totalt 2700 m2. Dette kan inneholde kontor, kantine og lignende. Nybygget vil bli tilpasset Personalbygget.
Nybygg av kontor, næring, hotell og kunstsenter m.m. i Bergen
Hegrenesveien 15 og 39-50. Hegreneset ligger sentralt i Bergen havn. Reguleringsplanen omfatter 100.000 m2 næring, hvorav 30.000 m 2 er rehabilitering av eksisterende bygg på eiendommene. I tillegg ny veiadkomst, tunnel og parkeringsanlegg under bakkenivå.
Nybygg av byarena i Bergenhus bydel på Nygårdstangen i Bergen
Trekanttomten. Foruten etablering av Byarena med en kapasitet på minst 8 000 sitteplasser inkluderer planen et hotell, et moderne kinoanlegg, boliger, næringsareal, grøntområder, lekeplasser samt en kanal mellom Store Lungegårdsvannet og Smålungeren. Området har i dag et stort potensial som dette prosjektet vil igangsette i en ønsket transformasjon. Med en byarena vil området få et stort positivt løft.
Samarbeidsprosjekt mellom Olav Thon Gruppen, Rexir Holding og EGD Property.
Nybygg av operahus/musikalteater i Griegkvartalet i Bergen
8700-10300 m2.
Arenaklyngen Griegkvartalet skal fremstå som Bergen og hele Vestlandets kulturelle kraftsenter og samlende møteplass.
Griegkvartalet med nytt musikkteater skal fremstå med en arkitektonisk utforming og kvalitetsfremmende funksjonalitet som fremmer Bergen som en moderne og nyskapende kulturby.
Griegkvartalet skal være for alt og alle.»
Multifunksjonsbygg, kombinert formål for opera, konserter, ballett, teater mm.
Skredsikringstiltak på Fv 609 Heilevang i Førde
Det skal byggast ein 2450 meter lang skredsikringstunnel mellom Hestvika og Heilevang, i tillegg kjem fleire hundre meter ny veg på kvar side av tunnelen.
Planen skal også legge til rette for å plassere overskot av tunnelstein i deponi, både i Rørvika, Hestvika og på Heilevang.
Nybygg av fiskeoppdrett i Torsnes
Føremålet med planarbeidet er å leggja til rette for å bygga eit landbasert oppdrettsanlegg ifjellhallar med to innkøyringar, samt kaianlegg i Plommevika. Det skal etablerast fjellhall med oppdrett og tilhøyrande teknisk anlegg for vatn og kraft. Det skal etablerasttotunnelinngangar, ein med avkøyring frå fv. 5099og ein frå kai til oppdrettsanleggeti fjellhallane. Det skal og etablerast tunnel mellom oppdrettsanlegget og Torsnes kraftverk. Massane frå fjellhall og vegtunnel vert deponert i sjø og det vert etablert kai-området med lagerbygg og småbåthamn. Isjø vert avsett til hamneområde isjø, med tilhøyrande strandsone kombinert med steinbrot/masseutak.
Gratistilbud
til bedrifter!
Vil du vite mer om disse prosjektene? Vi gir deg et innblikk i hvilke muligheter som finnes i landets største prosjektdatabase og den mest omfattende overvåkning av prosjektmarkedet.