Alle planlagte anleggsprosjekter i Sandnes
Nybygg av veiforbindelse mellom Vagle og Osli i Sandnes kommune
Det mangler en tilfredsstillende kobling for næringstransport mellom Ganddal godsterminal, næringsområdene på Vagle og Foss Eikeland og E39. Næringstransport benytter de lokale veiene gjennom Ganddal bydel, Orstad, Kverneland og Figgjo for gjennomgangstrafikk. Det er derfor et behov for å avlaste disse områdene og etablere en effektiv tilkobling til E39.
Tverrforbindelsen skal være en trafikksikker vei som bidrar til bedre fremkommelighet. Den skal bygges mest mulig kostnadseffektivt og begrense negative konsekvenser for omgivelsene og miljø.
Separering av VA-ledning i Sandnes
eparering av fellesavløp. Reduksjon av overløpsutslipp til Gandsfjorden og overvann som ledes til spillvannssystem og renseanlegg. Utskifting og opprydding i struktur av eldre vannledninger vil redusere faren for vannlekkasjer. Tiltaket vil også bedre brannvannsdekning og forsyningssikkerhet.
Nybygg av overføringsledning i Sandnes
Ny overføringsledning vann mellom ventilkammer Vatnekrossen og ventilkammer Kommandantveien. Vannledning Vatnekrossen-Kommandantveien er om lag 2,2 kilometer. Denne vannledningen vil øke leveringssikkerhet til Hommersåk, Ims og Høle. Etter etablering av ny vannledning vil det være mulig å rehabilitere eksisterende vannledning mellom Vatnekrossen og Kommandantveien. Det vil også være mulig å oke vanntrykk mot Lutsi. Tiltaket vil gi energibesparelse.
Separering av avløpsledning i Sandnes
Separering av fellesavløp som i dag ledes direkte til overvannsledning og videre til Storånavassdraget. Nye kommunale separatledninger sikrer at spillvann føres til renseanlegg og forhindrer utslipp av avløpsvann.
Separering av VA-ledninger i Sandnes
Separering av fellesavløp, som i dag ledes direkte til overvannsledning og videre til Gandsfjorden. Nye kommunale separatledninger vil sikre at spillvann føres til renseanlegg og forhindre utslipp av avløpsvann. Utskifting av vannledninger medfører medre brannvannsdekning.
Separering og utskifting av VA-ledninger i Sandnes
Separering av fellesavløp, som i dag ledes direkte til overvannsledning og videre til Gandsfjorden. Nye kommunale separatledninger vil sikre at spillvann føres til renseanlegg og forhindre utslipp av avløpsvann. Utskifting av vannledninger medfører bedre brannvannsdekning.
Separering av VA-ledning i Sandnes
Separering av fellesavløp. Reduksjon av overløpsutslipp til Gandsfjorden. Reduksjon av overvann som ledes til spillvannssystem og renseanlegg. Utskifting av eldre vannledninger med behov for oppdimensjonering og bedring av trasé. Ses i sammenheng med bussveiprosjekt.
Omlegging av vannledninger i Sandnes
Ny overføringsledning mellom høydebasseng Hana og vannledninger i Austråttveien og Høgevollsveien. Lengde av ny vannledning er om lag 900 meter. Formålet med prosjektet er å rydde i eksisterende vannledninger som ligger mellom Hana, Sandnes sentrum og Austrått. Eksisterende ledninger er av eldre dato og ligger veldig uheldig (gjennom eksisterende boligfelt tett mot bebyggelse). Det vil også være mulig å utvide eksisterende trykksone Austrått Øst og gi bedre vanntrykk til abonnenter i Mindeveien og Nøtteveien. Prosjektet vil også bidra til etablering av ny målesone Austrått.
Separering av VA-ledning i Sandnes
Separering av fellesavløp. Noe ledes direkte til overvannsledning og noe går via overløp. Nye kommunale separatledninger sikrer at spillvann føres til renseanlegg og forhindrer utslipp av avløpsvann. Reduksjon av overvann som ledes til spillvannssystem og renseanlegg. Etablering av vannledning sikrer brannvannsdekning til flere boliger.
Etablering av vannledning og ombygg av pumpestasjon i Sandnes
Ny overføringsledning vann mellom IVAR-uttak Skjæveland og eksisterende vannledning i Luftå. Vannledning er allerede etablert på deler av strekningen. Det gjenstår å legge om lag 500 meter av ny vannledning mellom IVAR-uttak på Skjæveland og Multiblokk-fabrikk, og om lag 400 meter av ny vannledning mellom pumpestasjon Leite og vannledning i Luftå. Etablering av denne ledningen vil øke leveringssikkerheten til trykksone Todnem, og på sikt Stangeland (trykksone Todnem har per dags dato kun forsyning fra IVAR-uttak Todnem).
Separering av VA-ledning i Sandnes
Separering av fellesavløp som i dag ledes direkte til overvannsledning og videre til Gandsfjorden. Nye kommunale separatledninger sikrer at spillvann føres til renseanlegg og forhindrer utslipp av avløpsvann. Utskifting av eldre vannledninger.
Separering av avløpsledning i Sandnes
Separering av fellesavløp som i dag ledes direkte til overvannsledning og videre til Gandsfjorden. Nye kommunale separatledninger sikrer at spillvann føres til renseanlegg og forhindrer utslipp av avløpsvann.
Utvidelse av vendespor på Ganddal stasjon i Sandnes
Formålet med tiltaket er å forbedre togtilbudet til Ganddal stasjon, ved å tilrettelegge for økt frekvens med 4 tog i timen på strekningen mellom Stavanger og Ganddal stasjon. Dette gjøres ved å bygge et nytt vendespor med tilhørende plattform delvis i det gamle Ålgårdsporet og forlenge vendesporet noe i nordlig retning.
Sanering av avløp i Sandnes
Ny selvfallsledning for avløp fra Jernbanen pumpestasjon. Nedleggelse Jernbanen pumpestasjon. Dette er en eldre pumpestasjon med driftsutfordringer og nødoverløp til Storåna. Ny pumpestasjon i Gjesdalveien. Ny stasjon får nødoverløp til Stangelandsåna. Unngår pumpeledning som krysser jernbanen ved Skeiane stasjon. Avlaster deler av hovedkloakken gjennom sentrum. Koordineres med åpning av Storåna gjennom Holbergs gate.
Separering og utvidelse av vannledningsnettet i Sandnes
Separering av fellesavløp - private stikkledninger. Optimalisering av struktur avløpsledninger. Reduksjon av overvann som ledes til spillvannssystem og renseanlegg. Utskifting av eldre vannledning og forlengelse av kommunal vannforsyning.
Separering av VA-ledning i Sandnes
Separering av fellesavløp som i dag ledes direkte til Høylandsåna. Nye kommunale separatledninger vil sikre at spillvann føres til renseanlegg og forhindrer utslipp til elv i sårbart og verdifullt område. Tiltaket skal også tilknytte boliger som i dag har lokale løsninger med septiktank og sikre bedre brannvannsdekning ved etablering av kommunal vannledning.
Separering av VA-ledning i Sandnes
Separering av fellesavløp. Noe ledes direkte til overvannsledning og noe går via overløp. Nye kommunale separeringsledninger sikrer at spillvann føres til renseanlegg og forhindrer utslipp av avløpsvann. Tiltaket vil bidra til reduksjon av overvann som ledes til spillvannssystem og renseanlegg. Videre vil det gi optimalisering av ledningsstruktur for vann og gi bedre brannvannsdekning.
Fornyelse av avløpsledninger i Sandnes
Fornyelse av avløpsledninger. Ledninger har svakheter som medfører stort driftsbehov for å forhindre tilstopping. Felleskummer for spillvann og overvann gir mulighet for utslipp av spillvann og overvann inn på spillvannssystemet. Utskifting av avløpsledninger forhindrer risiko for utslipp av avløpsvann og fremmedvann på spillvannssystemet og gir redusert driftsbehov.
Etablering av VA-ledning og separering av private fellesavløp i Sandnes
Etablering av kommunale vann- og avløpsledninger. Separering av private stikkledninger for fellesavløp, som i dag er tilkoblet overvannsledning. Nye kommunale separatledninger sikrer at spillvann føres til renseanlegg og forhindrer utslipp av avløpsvann. Ny vannledning bedrer brannvannsdekning og forsyningssikkerhet.
Etablering av masseuttak i Forsand
Gnr/bnr: 237/278 og 173, 241/28 mfl.
Planens hovedhensikt er å legge til rette for uttak av masser innenfor området avsatt
til fremtidig råstoffutvinning (Fo3), i kommuneplanens arealdel (2023-2038).
Tiltaket omfatter å senke terrenget ca. 25 meter fra dagens terreng; fra omtrent kote +38 m.o.h. til omtrent kote +13 m.o.h., til samme nivå som tilgrensende uttak ligger på. Massene innenfor planområdet er å anse som en mineralressurs, hvor NGU definerer ressursen som nasjonalt viktig. Området skal tilbakeføres til landbruk etter endt uttak.
Asfaltering av område og etablering av midlertidig brakkerigg i Forsand
Foremålet med tomten er å etablere areal for stillasvirksomhet.
Slik tomten fremstår i dag, må det bortkjøres større mengder med overskuddsmasse i form av jord og grus, som er tilført tomten som overskuddsmasse på et tidligere tidspunkt. Når denne massen er bortkjørt, må det jevnes av og legges et bærelag klar for asfaltering og opparbeidelse av et jevnt område på hele tomten. Det er pr da to ikke helt klart hvilke type bygg som skal oppføres på tomten, vil derfor midlertidig montere en brakkerigg som skal stå 2-3 år før det bygges nytt.
Vil du vite mer om disse prosjektene? Kontakt oss i dag!
Vi gir det et innblikk i hvilke muligheter som finnes i landets største prosjektdatabase og har den mest omfattende overvåkningen av prosjektmarkedet.