Planlagt nybygg av anlegg i Trøndelag fylke
Nybygg av kjernekraftverk i Heim kommune
Reguleringsplanen skal legge grunnlaget for etablering av kjernekraftverk, fortrinnsvis i form av små modulære reaktorer (SMR). Viser til Melding med forslag til utredningsprogram for etablering av kjernekraftverk bestående av små modulære reaktorer i Taftøy Næringspark i Aure og Heim kommuner, som selskapet Norsk Kjernekraft AS sendte til Olje- og energidepartementet (OED)
Innenfor planområdet er det ønskelig å etablere kjernekraftverk med samlet effekt på inntil 1500 MW, adkomstveier, overføringslinjer, transformatorstasjon og annen teknisk infrastruktur.
Nybygg av vindkraftverk i Selbu
Inntil 75 vindturbiner med en moninell effekt på mellom 2 og 5 MW per turbin. Total installert effekt vil være inntil 200 MW.
Nybygg av biogassanlegg i Støren
Støren blir Havila sitt til nå støreste anlegg med en produksjon på 100-120 CGB/LBG.
Havila tar over hele nedre platå i Støren på ca 70 mål. Fabrikken vil ta en stor del, og ellers vil de selv eller sammen med andre aktører fylle ut arealet.
Biogass kan brukes til å produsere strøm, varme og drivstoff. Anlegget skal blant annet produsere flytende biogass til bruk på kystflåten til Havila. Bioresten etter biogassproduksjonen, er også et produkt som blir nyttegjort. Den kan kjøres tilbake til bonden og brukes jordforbedring og høyverdig biogjødsel.
Nybygg av renseanlegg i Malvik kommune
Dagens renseanlegg er 30 år gammelt og begynner å ha behov for sanering. Med antatt økning i belastning fra befolkning og næring framover, vil kapasiteten på anlegget økes for å møte denne økningen. Arbeidet med forprosjekt starter 2024.
Ny sjøkabel over Folda, Nærøysund og Namsos kommune
NVE har gitt Tensio TN konsesjon for en ny 132 kV kraftoverføring over Foldafjorden i traséalternativ 1. Kraftoverføringen består av ca. 410 meter ny luftledning fra dagens 66 kV ledning Strand-Namsos på Abelværsiden og ned til landtak i Tømmervika i Nærøysund kommune. 12 mastepunkter fjernes av dagens ledning på tilsvarende strekning til dagens landtak for sjøkabel. Videre legges det en ny ca. 6,9 km lang sjøkabel fra Tømmervika til Jøa i Namsos kommune. Anlegget vil inntil videre driftes på 66 kV og inngår i dagens 66 kV nett mellom Strand og Namsos.
Nybygg av transformatorstasjon i Trondheim
Etablering av ny stasjon som erstatning for eksisterende stasjon som ska tas ut av drift.
Inntil 3 stk. 132/11,8 kV transformatorer
• 1 stk. 132/66 kV MVA transformator
• 132 kV GIS-anlegg med dobbel samleskinne
• 1 stk. 66 kV spole
• 12 kV anlegg med dobbel samleskinne
• 2 stk. 12 kV kondensatorbatteri
Det er vurdert alternative løsninger for bygging av nye Buran transformatorstasjon
Nybygg av vei i Levanger
Manglende etablering av ny adkomstveg vil begrense utvikling av sentrumsnære tomter samt muligheten til å redusere trafikkbelastningen i sentrum.
Separering av vann og avløp i Holmmelvik, trinn 1
Det er økende press på arealer i Hommelvik sentrum som følge av utbygginger og befolkningsvekst. Dette utløser et behov for å separere av overvann og spillvann. Overvannshåndtering i området er en viktig del av prosjektet, og må ses i sammenheng med åpning av bekk. Prosjektet planlegges nå gjennomført fra 2026 til 2028.
Utskifting og oppgradering av vann og avløpsledninger i Hommelvik
Det er et behov for utskifting og oppgradering av vannledninger og avløpsledninger i Hommelvik. Dette er et saneringprosjekt som går over flere år.
I første del av prosjektet er det prioritert sanering i Solbakkan, både vann og avløp. Samtidig vil vei i området utbedres. Prosjektet er planlagt oppstartet i 2023
Etablering av ladeinfrastruktur for elektriske busser i Trøndelag fylkeskommune
Hensikten med denne RFIen er å få økt kunnskap om kostnader til anskaffelse av ladeinfrastruktur til el-buss. Informasjonen vil bli brukt til å estimere investeringsbehovet i ladeinfrastruktur ved overgang til elektrisk buss i Trøndelag fra oppstart av nye kontrakter i 2028 og 2029. Estimatene vil inngå som en del av underlaget i politiske saker om kostnader til kollektivtransport i Trøndelag.Vi oppfordrer aktuelle leverandører av ladeløsninger til elektrisk buss til å bistå oss med å etablere et mest mulig realistisk kostnadsbilde for ladeløsninger.
Opparbeidelse av infrastruktur for boligfelt i Levanger
For å oppnå en god helhetlig løsning på infrastruktur og utforming av boligfeltet skal det ihht kommuneplanenes arealdel, for området B8 i Halsan, utarbeides en samlet detaljregulering for hele området, dette inkludert adkomstveg.
Etablering av trykkøkningsstasjon og høydebasseng i Trondheim kommune
Trondheim kommune har behov for å oppgradere overføringskapasiteten fra Benna til Kolstad for å kunne fungere som en fullstendig reservevannskilde til Trondheim for fremtiden. For å få til dette, må trykket på strekningen fra Klett til Kattem økes ved å etablere en trykkøkningsstasjon på Øvre Uståsen (Ust). Det må i tillegg etableres et høydebasseng på Lundåsen for å kunne øke reservevannskapasiteten til Trondheim.
Utskifting og oppgradering av vannledninger og avløpsledninger i Vikhammer/Saksvik
Her er det behov for utskifting og oppgradering av vannledninger og avløpsledninger i Vikhammer/Saksvik. Saneringsprosjektet vil pågå over flere år. Første del er sanering av vannledning i Rønningsvegen, Saksvik. Dette planlegges samtidig med bygging av Saksvik avløprenseanlegg (SARA). Som en del av arbeidet vil vei og fortau utbedres.
Nybygg av overføring sjøledning i Malvik
Per i dag har man direkteutslipp av avløp fra Grønberg til sjøen. Prosjektet gjør at avløpet føres til Hommelvik renseanlegg via sjøledning og ny pumpestasjon. Sveberg avløpspumpestasjon kan legges ned når overføring fra Grønberg trer i kraft.
Separering av avløpsledning i Malvik
Her får kommunen redusert mengden overvann til Hundhammeren Avløppumpestasjon, som per i dag har mye overløpsutslipp. Dette er viktig for funksjonen av oppstrøms avløpssystem.
Etablering av reservevannkilde i Oppdal
Starte prosessen med å bedre sikkerheten på vannleveranse til abonnentene. Dagens løsning med krisevannsforsyning fra elva Ålma er ikke bra i store deler av året.
Nybygg av høydebasseng i Verdal
Det skal bygges nytt høydebasseng for å sikre vannforsyningen på strekningen Vuku – Ulvilla. Bassenget planlegges bygd i Ulvilla.
Separering avløpsledning i Malvik kommune
Denne investeringen må ses i sammenheng med Saksvik avløprenseanlegg (SARA). Separeringen vil redusere mengder til SARA, men også ha betydning for å redusere mengder til midlertidig rensing. Reduserer også overvann som kommer inn i renseanlegget.
Etablering av vannpumpestasjon i Malvik
Stasjonen er i dag i en kum og pumper må etableres i overbygg slik at pumpene blir bedre tilgjengelig for vedlikehold som gir bedre HMS for ansatte. Det må også ses på plassering av pumpestasjonene, da det er for lavt trykk på deler av forsyningsområdet til stasjonen.
Ny avløpspumpestasjon på Ness i Verdal
Eksisterende avløpspumpestasjon på Ness (Sundbykorsen) er fra 1995 og er utslitt. Det planlegges satt en ny stasjon i stedet for den gamle. Det samme ble gjort med pumpestasjonen i Kålasvingen i 2024. Pumpestasjonen pumper sigevann fra fyllplassen på Skjørdalskaret.
Etablering av gang- og sykkelveg og fortau i Stjørdal
Formålet med planen er å regulere Heyerdalsvegen til gang- og sykkelveg med tillatt kjøring til eiendommene, tilrettelegge for fortau langs nordsiden av Ligaardvegen og endre kjøremønsteret i Ligaardvegen slik at kjørende ledes østover til Husbyfaret i stedet for til Husbyvegen og gjennom boligområder som i dag.Planforslaget ses i sammenheng med detaljregulering av Heyerdalsvegen 5, plan-ID 5030, som også er i oppstart. (Forslagsstiller Steinvik Bygg AS).
Vil du vite mer om disse prosjektene? Kontakt oss i dag!
Vi gir det et innblikk i hvilke muligheter som finnes i landets største prosjektdatabase og har den mest omfattende overvåkningen av prosjektmarkedet.