Alle planlagte anleggsprosjekter i Gjesdal
Skredsikring på Fylkesveg 450 langs Nedre Bergsvatnet i Gjesdal
Arbeidet omfatter skredsikring av strekningen langs Nedre Bergsvatnet og utvidelse av veg. Strekningen er ca. 1,6 kilometer lang, og går fra Berge i sørvest til Lomeland i nordøst. Hovedgrep er å legge vegen på fylling i Nedre Bergsvatnet og etablere fangvoll på dagens vegbane. Hensikten med prosjektet er å sikre strekningen langs Bergsura mot skred i vegbanen.
Opprusting av dam i Gjesdal
IVAR IKS skal oppruste dam Storevatn i 2024 – 2026. Før arbeidet på dammen starter er der behov for å oppruste deler av den private adkomstvegen fra Kyllingstad til dammen. Opprusting av adkomstvei på separat prosjekt.
Nybygg av kraftverk i Gjesdal kommune
Det er planlagt å etablere et minikraftverk i Kvednabekken med inntak på kote 159 og kraftstasjon på kote 12. En elvestrekning på ca. 450 meter vil bli fraført vann. Rørgaten planlegges gravd ned mellom inntaket og kraftstasjonen, på østsiden av elva. Kraftverket er planlagt med en maksimal slukeevne på 0,7 m3/s, noe som utgjør 149 % av middelvannføringen. Sammen med en installert effekt på 0,999 MW vil dette ifølge søknaden gi en produksjon på 3,5 GWh per år. Det er planlagt å slippe 50 l/s i minstevannføring. Kvednabekken er et sidevassdrag til Frafjordvassdraget og er regulert av verneplan IV for vassdrag.
Ombygg av vei i Ålgård
Når familiens hus i Rettedalen 7 står ferdig våren 2024 er det behov for å etablere området mellom Rettedalen 7 og 11 på nytt. Dette er en sone der mange barn og unge ferdes på vei til skole, og det vil være mange besøkende til det nye familiens hus. Dropsonen til Ålgård skole flyttes, slik at kjøremønster og trafikksikkerhet blir vesentlig forbedret.
Ombygg av dam i Ålgård
Betongdammen ved Flassavatnet tilfredstiller ikke krav i Damsikkerhetsforskriften og krever ombygging.
Utvidelse av kirkegård i Dirdal, trinn 2
Utvidelsen skal opparbeides som en forlengelse av eksisterende kirkegård på et tilnærmet flatt område øst for kirken. Første byggetrinn er på sørligste del av området. Utvidet del av kirkegården blir universelt utformet ved at området har en helningsgrad på under. Massene skal enten skiftes ut eller bearbeides ved at store steiner og blokker siktes ut, og at massene tilføres sand, slik at stabiliteten av graveskråningene økes. Gangveger på kirkegården skal etableres med komprimerte grusmasser og det det skal legges klart for enkel belysning. Det skal benyttes ikke-allergifremkallende plantearter på området.
Gratistilbud
til bedrifter!
Vil du vite mer om disse prosjektene? Vi gir deg et innblikk i hvilke muligheter som finnes i landets største prosjektdatabase og den mest omfattende overvåkning av prosjektmarkedet.