Aktuelle nybygg av anlegg i Trøndelag fylke
Opparbeidelse av infrastruktur og utomhusarbeider i forbindelse med bygging av campus på Gløshaugen i Trondheim
Gnr./bnr. 0/0, 404/370, 405/14, 16, 46, 47, 50, 51, 54, 177, 181, 183, 193, 194, 195,
201, 202, 203, 207, 208, 209, 228, 230, 234, 235, 237, 406/7 og 407/56.
Prosjekteringsgruppen bak prosjekt NTNU Campussamling består av Rambøll Norge og C.F. Møller Architects med følgende underrådgivere:
Fabel Arkitekter (NO).
Oslo Works (NO).
Mtre (DK).
Rolvung og Brøndsted Arkitekter (DK).
Aas-Jacobsen (NO).
Henning Larsen (NO).
Etablering av regionalt avfallsanlegg på Spillum, Namsos
Gnr/bnr: 20/704, 20/264 deler av 20/248.
¤ Forprosjektet og konkurransegrunnlaget skal omfatte tilstrekkelig dokumenter til at en totalentreprenør skal kunne gi tilbud på et «nøkkelferdig» bygg/anlegg inklusive fundamentering.
• Det vil si at grunnundersøkelser og geoteknisk avklaring skal være unnagjort, slik at totalentreprenør kan gi fast pris også på fundamentering uten risiko for byggherren.
• Prosjektet skal være et «Grønt prosjekt», for å få støtte i kommunalbanken. Det skal legges særlig vekt på å miljø, energiforbruk, CO2-avtrykk og innovative løsninger.
• Driftslokalene får hard fysisk påkjenning og skal prosjekteres slik at de tåler «røff» bruk uten vesentlige vedlikeholdskostnader. Det skal prosjekteres vedlikeholdsfrie, men også mest mulig miljøvennlige, materialer med lang levetid (mest mulig gjenvunnet byggematerialer).
• Det skal avsettes parkeringsareal for cirka 70 ansatte + gjesteplasser. Det skal være mulighet for elbillading for egne kjøretøy. Trafikken på området vil bestå av personbiler, vogntog og egne maskiner.
Nybygg av høydebasseng og pumpestasjoner på Leistadåsen i Malvik kommune
Hensikt med planarbeidet er å bygge nytt høydebasseng på Leistadåsen for å styrke kapasitet og forsyningssikkerhet for vannforsyningen for Malvik kommune (reservevannforsyning). Området skal i hovedsak reguleres til bebyggelse og anlegg med samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur. Høydebassenget vil anslagsvis romme cirka 10.000 kubikk.
Nybygg av brannstasjon og avløpsrenseanlegg i Høylandet
- Initiativ til detaljregulering knyttet til hele eller deler av gnr./bnr. 87/32, 87/33,
87/36 og 87/2.
Høylandet kommune har et påtrengende behov for å finne egnede areal for å kunne tilfredsstille krav til beredskap og forurensing. Arbeidstilsynet har gitt kommunen pålegg om å oppføre tilfredsstillende arbeidslokaler og personalrom for ansatte i brann- og feiervesenet. Kommunen har også utfordringer med driften av eksisterende kloakkrenseanlegg etablert i 1980. Kommunen ønsker fortrinnsvis å oppføre et kombinert bygg som dekker begge formål på et egnet sted som kan imøtekomme responstid og nærhet til eksisterende infrastruktur knyttet til VA.
Nybygg av brannstasjon i Meldal
Området er ved varsel om oppstart på ca. 21 daa og omfatter deler av eiendommene gnr./bnr. 474/3, 474/5 og hele 474/16 og 474/23. 500-600 m2 BTA.
Vaskeanlegg: Holta & Håland Bilvaskeutstyr AS: Geir Håland
Utskifting av vannledninger som krysser Nidelva i Trondheim kommune
Trondheim kommune skal krysse under Nidelva på to steder med nye hovedvannledninger. Begge ledningene erstatter eksisterende ledninger.Trase 1 Total lengde på ny vannledning blir ca 260 m, dimensjon 400 mm PETrase 2 Total lengde på ny vannledning blir ca 425 m, dimensjon 500 mm PE medierør inne i 710 mm PE trekkrør.Begge ledningene planlagt utført ved en kombinasjon av gravd grøft, rørpressing og styrt boring. Begge ledningene vil også ligge under jernbanen. Her må det presses stålrør som PE-ledning trekkes gjennom.
Nytt kaianlegg i Verdal
Gnr/bnr 17/3 og 17/25. Formålet er å få regulert areal for etablering av et nytt offshore-relatert kaianlegg som et ledd i Verdal Production Line (VPL) som skal produsere understell til installasjoner for havvind. Produksjonslinjen består av et kaianlegg for mottak av stål samt en produksjonshall. Kaianlegget vil eies av Trondheim Havn og vil
kunne være tilgjengelig for annen aktivitet dersom kapasiteten tillater.
Etablering en næringspark som kan utnytte avfall og annet overskudd fra Wacker Chemicals, Kyrksæterøra
Reguleringsplanen skal legge grunnlaget for etablering av en næringspark som kan utnytte avfall og annet overskudd fra Wacker Chemicals sin virksomhet, i tråd med Nasjonal strategi for en grønn, sirkulær økonomi. Næringsparken blir et sentralt ledd i det grønne skiftet for det største utslippspunktet i regionen. Utvikling av området vil være et samarbeid mellom Heim kommune, Holla Næringspark AS og Wacker Chemicals AS.
Planlagte tiltak: Innenfor planområdet er det ønskelig å legge til rette for etablering av næring/industri, med nødvendig teknisk infrastruktur. Basert på vurderinger gjort under arbeid med reguleringsplanen for Holla industriområde, kan det bli nødvendig å opparbeide ny hovedadkomst fra fv. 6432. Alternativer for ny hovedadkomst i tråd med vegnormalene skal vurderes i planforslaget. Areal i sjø er tatt med på grunn av foreløpige geotekniske vurderinger som tilsier at det kan bli behov for en motfylling for å stabilisere grunnen før det kan gjøres tiltak på land.
Separering av spillvann og overvann i Saksvik
Langs Olav Magnussons veg er det behov for å få separert spillvann og overvann for å sikre best mulig rensing av spillvannet. Dette vil gi styrket kapasitet i ledningsnettet. Oppstart er planlagt i 2024.
Etablering av ny avløpspumpestasjon, adkomstveg og VA-anlegg i Trondheim kommune
Entreprisen omfang:
Prosjektering, levering, nedsetting og igangkjøring av komplett ny pumpestasjon
Prosjektering og bygging av VA-anlegg
Prosjektering og bygging av ny adkomstveg
Prosjektering og bygging av utomhusarealer
Detaljprosjektering og levering av overbygg med offentlige toaletter
Fjerning av eksisterende stasjon.
Etablering av gang- og sykkelveg i Steinkjer
Planområdet strekker seg ca. 1,4 km langs fylkesveg 6995 fra bussholdeplassen (Østvik) ved Namsosvegen i sør til bussholdeplassen (Beitstad) og Coop Prix Beitstad ved Brattbergsvegen i nord.
Etablering av ny veitrase i Flatanger
Hensikten med reguleringsarbeidet er å legge til rette for etablering av ny veitrase for den kommunale veien (Petrabakkan) gjennom området, utvidelse av industri/lager samt justeringer av eksisterende formål innenfor plangrensen.
Gjennomførelsetid: 2-3 måneder.
Gnr/bnr: 13/10, 16, 26 mfl.
Opparbeidelse av infrastruktur for fortetting av hytteområde i Rennebu
Formålet med en ny detaljreguleringsplan er å fortette det bebygde området med 8- 9 større tomter og en 12 -13 mindre tomter. På de mindre tomtene vil man foreslå små hytter med en miljøprofil (grønn hytteutvikling), forenklet grunnarbeid med mindre bruk av betong. v tiltakshavere Kristine Gjervan Fjellstad og Arild Fjellstad Gjervan.
Vil du vite mer om disse prosjektene? Kontakt oss i dag!
Vi gir det et innblikk i hvilke muligheter som finnes i landets største prosjektdatabase og har den mest omfattende overvåkningen av prosjektmarkedet.