Alle aktuelle anleggsprosjekter i Trøndelag fylke
Opparbeidelse av infrastruktur og utomhusarbeider i forbindelse med bygging av campus på Gløshaugen i Trondheim
Gnr./bnr. 0/0, 404/370, 405/14, 16, 46, 47, 50, 51, 54, 177, 181, 183, 193, 194, 195,
201, 202, 203, 207, 208, 209, 228, 230, 234, 235, 237, 406/7 og 407/56.
Prosjekteringsgruppen bak prosjekt NTNU Campussamling består av Rambøll Norge og C.F. Møller Architects med følgende underrådgivere:
Fabel Arkitekter (NO).
Oslo Works (NO).
Mtre (DK).
Rolvung og Brøndsted Arkitekter (DK).
Aas-Jacobsen (NO).
Henning Larsen (NO).
Etablering av regionalt avfallsanlegg på Spillum, Namsos
Gnr/bnr: 20/704, 20/264 deler av 20/248.
¤ Forprosjektet og konkurransegrunnlaget skal omfatte tilstrekkelig dokumenter til at en totalentreprenør skal kunne gi tilbud på et «nøkkelferdig» bygg/anlegg inklusive fundamentering.
• Det vil si at grunnundersøkelser og geoteknisk avklaring skal være unnagjort, slik at totalentreprenør kan gi fast pris også på fundamentering uten risiko for byggherren.
• Prosjektet skal være et «Grønt prosjekt», for å få støtte i kommunalbanken. Det skal legges særlig vekt på å miljø, energiforbruk, CO2-avtrykk og innovative løsninger.
• Driftslokalene får hard fysisk påkjenning og skal prosjekteres slik at de tåler «røff» bruk uten vesentlige vedlikeholdskostnader. Det skal prosjekteres vedlikeholdsfrie, men også mest mulig miljøvennlige, materialer med lang levetid (mest mulig gjenvunnet byggematerialer).
• Det skal avsettes parkeringsareal for cirka 70 ansatte + gjesteplasser. Det skal være mulighet for elbillading for egne kjøretøy. Trafikken på området vil bestå av personbiler, vogntog og egne maskiner.
Nybygg av brannstasjon og avløpsrenseanlegg i Høylandet
- Initiativ til detaljregulering knyttet til hele eller deler av gnr./bnr. 87/32, 87/33,
87/36 og 87/2.
Høylandet kommune har et påtrengende behov for å finne egnede areal for å kunne tilfredsstille krav til beredskap og forurensing. Arbeidstilsynet har gitt kommunen pålegg om å oppføre tilfredsstillende arbeidslokaler og personalrom for ansatte i brann- og feiervesenet. Kommunen har også utfordringer med driften av eksisterende kloakkrenseanlegg etablert i 1980. Kommunen ønsker fortrinnsvis å oppføre et kombinert bygg som dekker begge formål på et egnet sted som kan imøtekomme responstid og nærhet til eksisterende infrastruktur knyttet til VA.
Nybygg av brannstasjon i Meldal
Området er ved varsel om oppstart på ca. 21 daa og omfatter deler av eiendommene gnr./bnr. 474/3, 474/5 og hele 474/16 og 474/23. 500-600 m2 BTA.
Vaskeanlegg: Holta & Håland Bilvaskeutstyr AS: Geir Håland
Utskifting av vannledninger som krysser Nidelva i Trondheim kommune
Trondheim kommune skal krysse under Nidelva på to steder med nye hovedvannledninger. Begge ledningene erstatter eksisterende ledninger.Trase 1 Total lengde på ny vannledning blir ca 260 m, dimensjon 400 mm PETrase 2 Total lengde på ny vannledning blir ca 425 m, dimensjon 500 mm PE medierør inne i 710 mm PE trekkrør.Begge ledningene planlagt utført ved en kombinasjon av gravd grøft, rørpressing og styrt boring. Begge ledningene vil også ligge under jernbanen. Her må det presses stålrør som PE-ledning trekkes gjennom.
Etablering en næringspark som kan utnytte avfall og annet overskudd fra Wacker Chemicals, Kyrksæterøra
Reguleringsplanen skal legge grunnlaget for etablering av en næringspark som kan utnytte avfall og annet overskudd fra Wacker Chemicals sin virksomhet, i tråd med Nasjonal strategi for en grønn, sirkulær økonomi. Næringsparken blir et sentralt ledd i det grønne skiftet for det største utslippspunktet i regionen. Utvikling av området vil være et samarbeid mellom Heim kommune, Holla Næringspark AS og Wacker Chemicals AS.
Planlagte tiltak: Innenfor planområdet er det ønskelig å legge til rette for etablering av næring/industri, med nødvendig teknisk infrastruktur. Basert på vurderinger gjort under arbeid med reguleringsplanen for Holla industriområde, kan det bli nødvendig å opparbeide ny hovedadkomst fra fv. 6432. Alternativer for ny hovedadkomst i tråd med vegnormalene skal vurderes i planforslaget. Areal i sjø er tatt med på grunn av foreløpige geotekniske vurderinger som tilsier at det kan bli behov for en motfylling for å stabilisere grunnen før det kan gjøres tiltak på land.
Separering av spillvann og overvann i Saksvik
Langs Olav Magnussons veg er det behov for å få separert spillvann og overvann for å sikre best mulig rensing av spillvannet. Dette vil gi styrket kapasitet i ledningsnettet. Oppstart er planlagt i 2024.
Opparbeidelse av infrastruktur for boliger/forretning mm på Hitra
Gnr/bnr 94/1, 96/1, 94/9, 94/8, 5, 6, 4, 1714/21, 95/18, 1.
Forslaget til detaljreguleringsplan omfatter utvikling av området Lervågen til boligformål i nord og bolig/forretning/kontor i sør. I tillegg foreslås det områder regulert i og nært sjø til naust, småbåthavner, badeområde, molo, samt forretning/tjenesteyting.
Opparbeidelse av infrastruktur for nybygg av hytteområde i Fagerlia, Meråker
Konsept hyttefelt. Formålet med planen er å tilrettelegge for fritids- og nærings bebyggelse i tillegg til vei, fellesparkering, friområder og turdrag /løyper i samsvar med utarbeidet konseptbeskrivelse. Konsept for utbygging er høy grad av landskapstilpasning, med tradisjonelle hyttetomter vest for Fagerliveien og mindre enheter for utleie og næringsdrift med fellesparkering øst for Fagerliveien. Intensjonen er at naturinngrep kan gjøres så skånsomt som mulig med lite miljøavtrykk. Storbrenna Sør, ca 48000 m2, Storbrenna Øst ca 28500 m2.
Opparbeidelse av infrastruktur for nybygg av hytteområde i Fagerlia, Meråker
Konsept næring og overnatting. Formålet med planen er å tilrettelegge for fritids- og nærings bebyggelse i tillegg til vei, fellesparkering, friområder og turdrag /løyper i samsvar med utarbeidet konseptbeskrivelse. Konsept for utbygging er høy grad av landskapstilpasning, med tradisjonelle hyttetomter vest for Fagerliveien og mindre enheter for utleie og næringsdrift med fellesparkering øst for Fagerliveien. Intensjonen er at naturinngrep kan gjøres så skånsomt som mulig med lite miljøavtrykk. Areal Tjurrufattjuva øvre 6.500 m2. Tjurrufattjuva nedre 12.600 m2. Byggesone øvre, 1000 m2 næring/overnatting. Byggesoner nedre 26 enheter.
Opparbeidelse av infrastruktur for nybygg av hytteområde i Fagerlia, Meråker
Konsept hyttefelt og utleie. Formålet med planen er å tilrettelegge for fritids- og nærings bebyggelse i tillegg til vei, fellesparkering, friområder og turdrag /løyper i samsvar med utarbeidet konseptbeskrivelse. Konsept for utbygging er høy grad av landskapstilpasning, med tradisjonelle hyttetomter vest for Fagerliveien og mindre enheter for utleie og næringsdrift med fellesparkering øst for Fagerliveien. Intensjonen er at naturinngrep kan gjøres så skånsomt som mulig med lite miljøavtrykk. Areal, Tjurrufatmyra 27500 m2, Brennestue 2900 m2.
Etablering av avskjærende selvfallssystem fra Rosenborg til Ladebekken, etappe 4, del 1
Ladebekken-Rosenborg Etappe 4 er siste planlagte etappe i totalprosjektet Ladebekken-Rosenborg, som skal bygge et avskjærende selvfallssystem fra Rosenborg til Ladebekken.
Det skal tilrettelegges for separering av spill- og overvann i avløpssonen, samt avlaste overløpsdrift i pumpestasjonen PA 31 Ormen Langes veg. Samtidig skiftes nødvendige vannledninger.
Fornying alt flytting/nybygg av renseanlegg i Rørvik
Renseanlegget på Rørvik har behov for en fornying. Både renseteknisk og bygningsmessig. I tillegg ligger anlegget i et område som det er ønskelig med en annen utnytting, og kommunen har fått henvendelse på om det er mulig å få flyttet anlegget en annen plass. I 2023 vil en, som en del av «sentrumsplanen» se på alternativer, samt gjennomføre en planlegging av nytt anlegg. Utførelse er eventuelt planlagt i 2025, med forbehold om at en utbygging av andre medfører en fremskyndelse av dette.
Etablering av ny avløpspumpestasjon, adkomstveg og VA-anlegg i Trondheim kommune
Entreprisen omfang:
Prosjektering, levering, nedsetting og igangkjøring av komplett ny pumpestasjon
Prosjektering og bygging av VA-anlegg
Prosjektering og bygging av ny adkomstveg
Prosjektering og bygging av utomhusarealer
Detaljprosjektering og levering av overbygg med offentlige toaletter
Fjerning av eksisterende stasjon.
Utvidelse av steinbrudd i Malvik
Gnr/bnr 40/5 og 40/6. Private grunneiere: Karl Petter Bugge (40/5) og Odd Corneliussen (40/6).
Planforslaget legger til rette for en utvidelse av eksisterende steinbrudd hvor det reguleres et areal på til sammen 103 dekar råstoffutvinning, hvor ca. 55 dekar av dette er del av det eksisterende steinbruddet. Utvidelsen gir en tilgang på ca. 1,1 millioner fm3 , tilsvarende ca. 3 millioner tonn stein ved maks utnyttelse. Etter endt steinbrudd er det lagt til rette for å kunne deponere rene masser i forbindelse med istandsetting av bruddet for deretter tilbakeføre til naturformål/skog. Total beregnet kapasitet på hele deponiet er 1,4 mill. m3 masse.
Vil du vite mer om disse prosjektene? Kontakt oss i dag!
Vi gir det et innblikk i hvilke muligheter som finnes i landets største prosjektdatabase og har den mest omfattende overvåkningen av prosjektmarkedet.